Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...ΜΑΣ

Ποιος δεν θυμάται....
Toυς θαλάμους του ΟΤΕ με τους κερματοδέκτες, τα αστικά λεωφορεία που βόγκαγαν στις ανηφόρες για το πάνω τέρμα κάθε φορά που ο οδηγός άλλαζε ταχύτητες υπήρχε και εισπράκτορας στην πίσω πόρτα που έλεγε και τις στάσεις. Τις μπλε κοριτσίστικες ποδιές, τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην κάτω πλατεία του Παπάγου. Τις βόλτες με τον Πίτερ τον Τραγακή  το συχωρεμένο, στο βουνό με τα ποδήλατά μας κρός η mercier εκεί που είναι τώρα η Κατεχάκη είχε και φυλάκια του Στρατού, πληγώναμε τα γόνατά μας και σπάγαμε και κανά καρπό και τρέχαμε στο Παίδων με τα τότε ταξί (ολύμπια, κορτίνα κλπ), με τη μαμά μας. Τις κόντρες με τον Άρη τον Σαμολαδά με τα αθλητικά μας addidas για το ποιος θα κάνει τις πιο μεγάλες μαύρες γραμμές στα άσπρα πεζοδρόμια των αξιωματικών. Τα παλιά watburg με τη λαδίλα απο πίσω. Τα επεισόδια του Λούνα Παρκ με τον μπάρμπα Γιώργη, Το τηλεπαιχνίδι με την Μαρία Αλιφέρη (Τα τετράγωνα των αστέρων), Το αξέχαστο σήμα στην ΥΕΝΕΔ ,υπάρχει στο u-tube.Τους Κατσαρό-Φουντουκίδη στα αθλητικά.
Τα πάρτι γενεθλίων στο σπίτι με τα μπλουζ και τα κρυφά ραβασάκια στην Αθηνά,, την αγωνία μην μας πάρουν χαμπάρι, τα φωτορυθμικά και τη γυάλινη μπάλα . Τα διαγωνίσματα και τα φοβερά σκονάκια τις ημερήσιες εκδρομές στο πάρκο, τις πορείες με τον Μάξιμο και τον Γούσια στις 17 στην Αλεξάνδρας και Πατησίων και με τα άλλα παιδιά απο το γυμνάσιο, Το τεχνικό Λύκειο που πήγαμε μετά και βρήκαμε άλλους φίλους και την τάξη των ηλεκτρονικών με τα 15 αγόρια και το 1 κορίτσι, Τις προπονήσεις και τούς αγώνες στο judo, Τα στρουμφάκια!,Τον πρώτο μας έρωτα, τον πρώτο αποχαιρετισμό για τα ξένα, για να σπουδάσουμε και να αποκτήσουμε τις γνώσεις που θα μας έκαναν μεγάλους και τρανούς! Το πέρασμα μας απο τον Στρατό και τις φοβερές ιστορίες του.Τον πρώτο μας σκαραβαίο και το άγχος να βρούμε τα λεφτά και το χαρτί δωρεάς απο τη μαμά για την εφορία. Τους κολλητούς μας Ηλία, Χρήστο, Παντελή και τα ...έργα! τους.
Μεγαλώσαμε ελεύθερα με τις χαρές και τις λύπες μας.... και θυμόμαστε πολλά ακόμα και μας πιάνει ένα παράπονο και μετά πάλι μας περνάει.
Ποιος δεν θυμάται.... Αύριο είναι 17 Νοέμβρη.
Καλό σας βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου