Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΟΛΥΒΟΥ ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.


Υλικά:
1 κιλό αλεύρι,
4 αυγάΜισό φιλτζάνι γάλα χλιαρό,
4 φακελάκια ξηρή,
2 φιλτζάνια ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
½φλιτζάνι βούτυρο, 
1 φιλτζάνι νερό,
ξύσμα από  πορτοκάλι, λάδι Μολύβου,
½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη,
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη, αμύγδαλα,
1 κρόκο αυγού για επάλειψη.
Αρχίζουμε!Βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι, το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας,προσθέτουμε τα αυγά,τη μαγιά,το αλεύρι,και ότι άλλο έμεινε και ζυμώνουμε, το αφήνουμε καμια ώρα και μετά αλευρώνουμε και πλάθουμε το τατσουρέκι μας. Το αφήνουμε καμια ώρα και μετα το βάζουμε στό φούρνο να ψηθεί στούς 250 βαθμούς για 15 λεπτά, σκεπασμένο με χαρτί για φούρνο.
Μετά βγάζουμε τοχαρτί και κατεβάζουμε την φωτιά στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Δεν το ψήνουμε πολύ για να μην στεγνώσει.
Οταν είναι έτοιμο ,το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.
Άντε και του χρόνου στο Μόλυβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου